Logotype for print

Ny pressansvarig på Svensk Försäkring

2021-03-10

Martin Kling har drygt 15 års yrkeserfarenhet från olika tjänster inom bland annat Regeringskansliet, Riksdagskansliet, Finansinspektionen och Kronofogden.

– Martins breda erfarenhet av press och kommunikation – inom politiken, myndighets­sverige och näringslivet – kommer att vara en stor tillgång för oss på Svensk Försäkring, säger Anette Grundström, kommunikationschef på Svensk Försäkring.

Martin Kling kommer närmast från en tjänst som kommunikationsrådgivare hos norska DNB bank. Dessförinnan har han flera år som pressekreterare åt olika statsråd bakom sig. Han har även arbetat på Finansinspektionen och Kronofogden med kommunikation och med projektledning.

– Jag ser fram emot att börja på Svensk Försäkring. Jag tror att jag kan bidra med värdefulla perspektiv och insikter om bland annat det förändrade medielandskap vi befinner oss i, säger Martin Kling.

Martin Kling har en fil.kand i statskunskap och har också läst medie- och kommunikationsvetenskap samt retorik. Han tillträder tjänsten som pressansvarig den 12 april.

Kontaktperson

Martin Kling
Martin Kling
Pressansvarig
martin.kling@insurancesweden.se 0761009410 0761009410