Logotype for print

Få koll på ditt försäkringsskydd vid sjukskrivning

2014-03-18

Att bli sjuk eller skadad på jobbet är inget man planerar för. Det är många som är osäkra på hur ens totala försäkringsskydd ser ut. Därför lanserar nu Försäkringskassan, AFA Försäkring och branschorganisationen Svensk Försäkring tjänsten Ersättningskollen.

Många är osäkra på vilket försäkringsskydd man har om man skulle råka ut för sjukdom, ett olycksfall eller en arbetsskada. Vad ingår i det statliga grundskyddet, vad har jag genom mitt kollektivavtal och vad har jag genom mina privata försäkringar? Denna osäkerhet skapar oro, funderingar och ger i längden otrygghet.

Därför lanseras nu ersättningskollen.se. Här kan man få en samlad bild över sitt försäkringsskydd och därmed se om man har ett behov av att komplettera någon del. Från Ersättningskollen kan man enkelt gå vidare till rätt aktör och ansöka om relevanta ersättningar eller teckna kompletterande försäkringar.

-  Det känns viktigt och bra att vi nu kan erbjuda denna samlade service även inom andra delar av socialförsäkringen, säger Dan Eliasson, generaldirektör på Försäkringskassan.

Inom pensionsområdet finns ett bra exempel på liknande samarbete mellan stat och privata pensionsbolag i syfte att ge kunden en mer samlad helhetsbild, minpension.se.

-  Bättre informerade kunder ökar tryggheten eftersom man får en uppfattning om vilket skydd man har och hur man kan komplettera det, säger Christina Lindenius, vd på Svensk Försäkring.

Ersättningskollen används utan inloggning. Kunden matar in ett antal värden på sidan och kan därigenom få information om hur stor ersättningen blir på ett ungefär om man skulle blir sjuk.

- I de kollektivavtalade försäkringarna är man försäkrad via sin anställning, säger Anders Moberg, vd på AFA Försäkring. Det är viktigt för oss att visa på den trygghet som försäkringarna ger om man blir sjuk eller skadad på jobbet. 

Presskontakt

Svensk Försäkring: 08-522 785 03
Försäkringskassan: 010-116 98 88
AFA Försäkring 08-696 48 16

 

Fakta

  • Cirka 7,7 miljoner personer är registrerade i den svenska socialförsäkringen
  • Mer än 4 miljoner människor omfattas av kollektivavtalade försäkringar hos AFA Försäkring
  • Många har också ett kompletterande skydd via gruppförsäkringar eller individuellt tecknade försäkringar för sjukdom och olycksfall

 

 

Kontaktperson

Martin Kling
Martin Kling
Pressansvarig
martin.kling@insurancesweden.se 0761009410 0761009410