Logotype for print

Allt fler tecknar privat sjukvårdsförsäkring

2012-06-29

Antalet privata sjukvårdsförsäkringar fortsätter att öka. Vid slutet av 2011 hade 464 909 personer en privat sjukvårdsförsäkring. Det är framförallt arbetsgivare som tecknar sjukvårdsförsäkringar till sina anställda.

Efterfrågan på privat sjukvårdsförsäkring har ökat under hela 2000-talet. Sedan 2007 har marknaden ökat med 58 procent. Det visar Svensk Försäkrings statistik om sjukvårdsförsäkring som publiceras i dag.

- Statistiken visar att många arbetsgivare väljer att teckna sjukvårdsförsäkringar. Genom försäkringen får de anställda snabbt tillgång till vård, vilket kan förhindra onödig sjukfrånvaro, säger Ellen Bramness Arvidsson, chefekonom på Svensk Försäkring.

Av de personer som har privat sjukvårdsförsäkring har cirka 80 procent fått sin försäkring tecknad av arbetsgivaren. Försäkringen kan även tecknas som en gruppförsäkring eller som en individuell försäkring. Merparten av gruppförsäkringarna tecknas också via en arbetsgivare men de betalas då av den anställde.

Privat sjukvårdsförsäkring syftar till att ge snabb tillgång till vård vid sjukdom eller skada. Försäkringsgivaren förfogar över ett nätverk av vårdgivare som kan ge den vård som ingår i försäkringen. Sjukvårdsförsäkring - som ger vård - bör inte förväxlas med sjukförsäkring, vilken är en annan försäkringsprodukt som ger ekonomisk ersättning.

Presskontakt: Anna Rudérus, telefon 08-522 785 18.
 

Kontaktperson

Martin Kling
Martin Kling
Pressansvarig
martin.kling@insurancesweden.se 0761009410 0761009410