Logotype for print

Koppla säkert!

2020-05-26

Elsäkerhetsverket lanserar Kopplasäkert.se där privatpersoner kan se vilka elinstallationer de kan göra själva och vilka de måste anlita en elektriker för. Svensk Försäkring är en av flera aktörer bakom satsningen.

I Sverige får privatpersoner köpa elinstallationsmaterial i butik. Många tror också att de själva får installera det. Men om elinstallationer görs på fel sätt kan de orsaka allvarliga olyckor. För att göra det tydligt vilka elinstallationer som privatpersoner själva får göra och vilka som måste göras av ett registrerat elföretag lanserar Elsäkerhetsverket inom kort den nya webbtjänsten Kopplasäkert.se. Tjänsten går att använda både i mobil, surfplatta och dator.

Kopplasäkert.se kan användas av återförsäljare i e-handeln och i fysiska butiker, samt av andra aktörer som branschföreningar, försäkringsbolag och installatörer som vill informera sina kunder. Elsäkerhetsverket erbjuder olika material som kan laddas ned och anpassas. Svensk Försäkring är en av branschaktörer som deltar i den här satsningen för att öka elsäkerheten i samhället.