Logotype for print

Ny broschyr för vägledning vid kök- och badrumsbyggnation

2019-11-21

Varje år sker vattenskador i Sverige för ca 10 miljarder En stor del av dessa går att undvika om bad och kök byggs och renoveras enligt de regelverk som finns.

Försäkringsbolag och branschorganisationerna inom våtrumsbyggnation har för första gången gått samman och gett ut en broschyr som enkelt förklarar vad man ska tänka på och begära av sin hantverkare för att alla regler ska uppfyllas när man bygger nytt eller renoverar sitt kök och/eller badrum. Syftet är att över tid minska antalet vattenskador i badrum och kök,

Både konsumenttjänstlagen och försäkringsbolagens villkor har krav på ett fackmässigt utförande. Det är särskilt viktigt att ta hänsyn till när det gäller rördragning, tätskikt, värmegolv och andra anordningar med höga krav på utförande. Genom denna broschyr förklaras på ett enkelt sätt vad fackmässigt utförande är och vad man kan kräva av sin hantverkare.

Broschyren ”Vägen till ett lyckat arbete” är gratis och finns att ladda ner digitalt hos alla aktörer som står bakom den.

Bakom initiativet står Byggkeramikrådet, GVK/Svensk Våtrumskontroll, Målarbranschens våtrumskontroll, Säker Vatten, Installatörsföretagen, Svensk Försäkring, Dina Försäkringar, Folksam, Gar-Bo, IF Skadeförsäkring, Länsförsäkringar, Moderna försäkringar och Trygg Hansa.