Logotype for print

Branschinitiativ för enkel och tydlig information vid pensionsflytt

2015-03-23

Med hjälp av nya, enkla faktablad ska konsumenter som funderar på att flytta sin pensionsförsäkring enkelt kunna jämföra sin nuvarande försäkring med den försäkring de överväger att flytta till. Det beslutade nyligen Svensk Försäkrings styrelse.

Konsumenter som funderar på att flytta sin pensionsförsäkring kommer att kunna ta del av nya enkla faktablad, som översiktligt förklarar centrala delar i pensionsförsäkringen.

— Tillsammans med försäkringsföretagen har vi på Svensk Försäkring arbetat intensivt för att skapa faktablad med ett enkelt innehåll som konsumenterna lätt ska kunna ta till sig. För att säkerställa detta har faktabladen konsumenttestats, säger Johan Lundström, chefsjurist på Svensk Försäkring.

Avsikten är att de nya faktabladen ska kompletteras med nyckeltal som kan bidra till enklare prisjämförelser mellan olika pensionsförsäkringar.

— Genom nyckeltalen kommer ytterligare en viktig pusselbit att falla på plats för enkel och tydlig information, som kan bidra till trygga och nöjda kunder.

De nya faktabladen är del av en ny branschrekommendation om tydlig och jämförbar information till konsumenter vid flytt av pensionsförsäkringar, som Svensk Försäkring har arbetat med sedan i somras. Finansinspektionen har tidigare gett grönt ljus till försäkringsbranschens arbete och kommer att följa upp det fortsatta arbetet.   

Läs hela rekommendationen på hemsidan
Rekommendation Informationsgivning i samband med flytt av pensionsförsäkrings värde

Kontaktperson

Martin Kling
Martin Kling
Pressansvarig
martin.kling@insurancesweden.se 0761009410 0761009410