Logotype for print

Cecilia Rosendahl Lavén ny vd för minPension

2023-06-26

minPensions styrelse har utsett Cecilia Rosendahl Lavén till ny vd för minPension.

Cecilia Rosendahl Lavén ny vd för minPension

minPensions styrelse har utsett Cecilia Rosendahl Lavén till ny vd för minPension i Sverige AB. Cecilia Rosendahl Lavén kommer närmast från AMF där hon har arbetat sedan 2002 i olika ledande befattningar. Hon har mångårig chefserfarenhet, senast i rollen som chef för Marknad och Kommunikation, och har ingått i AMF:s lednings­grupp sedan 2010. Hon har även varit ledamot i styrelsen för minPension mellan åren 2016 och 2020.

– Jag är mycket glad över att vi har rekryterat Cecilia Rosendahl Lavén som ny vd för minPension. Med Cecilias långa och breda erfarenhet inom pensionsområdet, digitalisering och varumärkesbyggande och hennes goda ledarskap, är jag övertygad om att hon kommer att skapa de bästa förutsättningarna för verksamhetens fortsatta utveckling tillsammans med alla medarbetare på minPension, säger Christina Lindenius, vd för Svensk Försäkring tillika styrelseordförande för minPension.

minPension är ett privat-offentligt samarbete mellan staten och pensionsbolagen och är ett dotterbolag till Svensk Försäkring.

minPension pressmeddelande